29,00 PLN
27,00 PLN
Grusza Pstrągówka to niemiecka odmiana o niezbyt owocach, są zielonkawożółtawe posiadające dość duży, czerwony rumień i charakterystyczne jasnoszare plamki. Miąższ owoców kremowy, soczysty, słodki i smaczny. Owoce dojrzewają w pierwszej dekadzie października. Do zjedzenia nadają się po 2–3 tygodniach. W chłodnym miejscu mogą poleżeć do końca lutego. Zaczynają owocować średnio wcześnie, dając stosunkowo regularnie obfite plony. Przy zbyt silnym owocowaniu rodzą niedostatecznie wyrośnięte owoce. Są wytrzymałe na mróz i średnio podatne na parcha.
Nazwa botaniczna:
Pyrus communis 'Pstrągówka'
Kategoria:
Status:
dostępny
Wysokość:
1,2 m - 1,4 m
Stanowisko:
Słoneczne
Wytrzymałość na mróz:
Duża
Forma:
Roślina z gołym korzeniem
Podkładka :
Grusza Kaukaska
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |
Sadzenie | ||||||||||||
Kwitnienie | ||||||||||||
Dojrzałość zbiorcza |
29,00 PLN
20,00 PLN
20,00 PLN
30,00 PLN
27,00 PLN
20,00 PLN
30,00 PLN
27,00 PLN
20,00 PLN
20,00 PLN