Grusza PSTRĄGÓWKA

27,00 PLN

Grusza Pstrągówka to niemiecka odmiana o niezbyt owocach, są zielonkawożółtawe  posiadające dość duży, czerwony rumień i charakterystyczne jasnoszare plamki. Miąższ owoców kremowy, soczysty, słodki i smaczny. Owoce dojrzewają w pierwszej dekadzie października. Do zjedzenia nadają się po 2–3 tygodniach. W chłodnym miejscu mogą poleżeć do końca lutego. Zaczynają owocować średnio wcześnie, dając stosunkowo regularnie obfite plony. Przy zbyt silnym owocowaniu rodzą niedostatecznie wyrośnięte owoce. Są wytrzymałe na mróz i średnio podatne na parcha.

Nazwa botaniczna:

Pyrus communis 'Pstrągówka'

Kategoria:

Status:

dostępny

Wysokość:

1,2 m - 1,4 m

Stanowisko:

Słoneczne

Wytrzymałość na mróz:

Duża

Forma:

Roślina z gołym korzeniem

Podkładka :

Grusza Kaukaska

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Sadzenie
Kwitnienie
Dojrzałość zbiorcza

INNE PRODUKTY Z KATEGORII: GRUSZE